torek, 29. junij 2010

Porečanka/Parenzana - Vasja

Dolžina: 60 km
Težavnost: Zmerna (žeja in sonce:)
Najvišji vzpon: 350m (Marezige)


Bike route 613864 - powered by Bikemap 

Bil je lep sončen ponedeljek, ravno pravšnji za izlet na toplo Primorsko. Robert nas je navdušil za kolesarsko pot - od Bertokov do Portoroža, kjer je nekoč bila ozkotirna železniška proga. Sedaj je pot zgledno urejena in skoraj povsod asfaltirana.
Ni se treba bati, da bi zašli s poti, oznake so vseskozi kazale pravo pot do mesta tisočerih rož. Skozi hriba sta speljana dva (osvetljena) tunela, prava paša za pregreto telo. V tem odseku sta Janez in Gašper zmeraj pobegnila...
V Portorožu smo si še privoščili skok v morje in slastno slastščicco... ;) Ker smo pač profesionalci (in Janez je tudi pokazal, kako se profesionalno pade) smo se za nazaj odločili za (kratko) makadamsko varianto po dolini reke Dragonije. Zadnji vpon je bil pika na i. Marezige. Uf, Igorja smo spet nekje pozabili... a se je ta že znašel, ko ga je žeja v svoje primeže prijela.
Nihče ni imel težave z opremo, kar je dobro. Niti z muhami ali komarji. Še najbolj so krulili želodci... te so potolažili na odličnem turističnem gostinstvu v Bertokih; njoki z gorgonzolo, ribe in hobotnica, krompir in pečenka, tiramisu in solata...
Epilog. Epsko. No, izkazali smo se, z užitkom gonili skoraj štiri ure, spust iz Svetega Antona je bil tudi izvrsten. Sklep: to moramo še kdaj ponoviti!
V glavnih vlogah: Simona Brajkovič, Danica Urlih, Srečko Armstrong, Igor Basso, Janez Contador, Leon Pereiro, Gašper Robič , Robert(o) Pelizotti in Vasja Pantani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar