sreda, 7. marec 2012

Priprava na 3. kolesarski izziv - Goriška!

Dragi vsi!
Tudi letos načrtujemo kolesarski izziv, ki bo predvidoma junija 2012, vendar smo nekateri že tako neučakani, da že nestrpno pričakujemo spomladanske otoplitve in tako otvoritev kolesarske sezone. Večkrat pravimo, kako je Slovenija raznolika in pestra, in to bo držalo tudi za podnebne razmere - na Primorskem namreč nekateri že veselo v kratkih rokavih vrtičkajo ... 
Ker sem v teh čudovitih krajih, bogatimi z zgodovino in naravnimi lepotami, domačin, sem pripravil načrt poti oz. trase, ki bi bila primerna za začetno uvajanje v kolesarske mesece, hkrati pa nudi tudi izziv - kar dva manjša vzpona, na Korado (812 m) in Sabotin (609 m), stran od prometnih poti, del nje je tudi speljan po novi kolesarski poti ob bistri hčerá planin.

Vrh Korade

Greben Sabotina in reka Soča

Zemljevid predvidene trase:


Kolesarska pot 1444127 - powered by Bikemap



In kako pridemo do Nove Gorice?
Avtomobile pustimo na parkirišču železniške postaje Bled-Jezero in kolesa naložimo na vlak, ki nas bo peljal do Nove Gorice. Enako bomo svoje aluminijaste konjičke in naše utrujene mišice z vlakom pripeljali nazaj do Gorenjske.
Kdaj gremo? Eno lepo soboto, ko bo napoved za Goriško okoli 20°C.

Ste za?

Še nekaj informacij glede prevoza koles z vlakom:
http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/slovenija/na-izlet/s-kolesom-na-vlak
In še interaktivni zemljevid Sabotina:
http://www.sabotin.net/map/index.html

p.s. Če se komu zdi trasa prenaporna, lahko seveda izpustimo vrh Korade in tako skrajšamo pot za slabih 20 km oz. 500 m vzpona.


Ni komentarjev:

Objavite komentar