ponedeljek, 12. april 2010

Kranj-Hrastje-Prebačevo-Žerjavka-Trboje-Dragočajna-Trboje-Žerjavka-Prebačevo-Hrastje-Kranj Gregor Strajnar

Dolžina: 19,8 km
Čas: 1h 25 min
Spust: 43 m
Težavnost: lahka (lokalna asfaltna cesta)
Zanimivosti: cerkev sv.Mateja, cerkev sv.Križa, Trbojsko jezero, cerkev Marije vnebovzete, spomenik padlim borcem, avtokamp Smlednik
















Iz Kranja odkolesarimo čez Planino, vas Čirče in prispemo v vas Hrastje. Po lokalni cesti se peljemo mimo cerkve sv.Mateja in pot nadaljujemo skozi vas Prebačevo, kjer se ustavimo pred cerkvijo sv.Križa.













Cerkev sv.Mateja ,
Cerkev sv.Križa
Pot nas vodi skozi vas Prebačevo mimo polj, njiv in travnikov skozi vas Žerjavka do vasi Trboje, kjer se ustavimo ob čolnarni in uživamo ob lepem razgledu na Trbojsko jezero in opazimo cerkev Marije vnebovzete.










Odpeljemo se naprej in med potjo proti Dragočajni opazimo spomenik v spomin žrtvam druge svetovne vojne.










Skozi gozd se pripeljemo v vas Dragočajana in se zapeljemo v avtokamp Smlednik, ki je zaradi letnega časa še prazen. Privoščimo si kratek počitek ob okrepčevalnici Vili kjer se že lahko osvežimo s sladoledom.

Odpravimo se po isti poti proti domu, ko pa pridemo do Hrastja v križišču zavijemo desno proti Agromehaniki. Pri križišču zavijemo levo in pot nas vodi po asfaltni cesti mimo gozdov, njiv in travnikov do kranjskega pokopališča in naselja Planina. Prečkamo Planino in že smo doma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar