sobota, 10. april 2010

Naklo-Strahinj-Duplje

Naklo-Strahinj-Duplje

Dolžina: 20 km

Čas: 50 min

Vzpon: 65 m


Težavnost: srednje( z srednje zahtevnim uzponom,makadamska pot)


Zanimivosti: Cerkev Sv. Petra, Voglarjev vodnjak, Ribnik, Cerkev Sv. Miklavža

Potek poti: Naša pot se začne v vasi Naklo. Najprej v križišču pri starem Gantarju zavijemo levo, pelejmo se približno 1.5 km nato zavijemo levo, zagledamo cerkev Sv. Petra. Odprta je ves čas tako da si jo radovedneži lahko ogledjao tudi od znotraj. Pot nadaljujemo mimo kovačije Peric, pred nami zagledamo Voglarjev vodnjak, postavljen je v spomin gospodu Voglraju, ki je dav denar za prvi vodovod v občini Naklo
Naprej se peljemo po glavni cesti in v križišču pri piceriji Bolero zavijemo levo. Nadaljujemo po asfaltirani cesti, kmalu se začne srednje težak vzpon, ki traja približno 3 kilometre. Kmalu se asfaltirana cesta spremeni v makadamsko gozdno poz. Naslednje 3 kilometre nas bo pot vodila po gozdni cesti in predvsem bo to spust. Ob vožnji si lahko ogledamo prelepo naravo.
Ko se spust zaključi smo prispeli do ribnika, ki je primern kraj za krajši oddih. Prav tako pa je primern za kakšne piknike in druženje. Ko smo se spočili in dobili nove moči se odpravimo naprej. Po makadamski cesti vozimo približno 2km in pridemo v vas Strahinj. Pot nas vodi v samo središče vasi Strahinj kjer stoji cerkev Sv. Miklavža.


Nadaljujemo po asfaltirani cesti do vasi Duplje. Tudi tukaj sredi vasi stoji cerkev imenovana cerkev Sv. Vida.

Odpelejmo se do gasilskega doma in zavijemo na levo. Sledi spustu do kampa Trnovec. Tukaj je lep kraj za kakšno pijačo, tenis oz. za zaključek naše poti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar