ponedeljek, 5. april 2010

Ribno pri Bledu- Blejski grad - Vila bled - Ribno pri Bledu ; Žan Zupančič


Podatki:

Dolžina: 15,5 km
Čas: 1.5 ure
Vzpon: 131 m
Težavnost: lahka, asfaltna cesta
Zanimivosti: OŠ Bled, Blejski Grad, Blejski Otok, Cerkev sv. Martina (Bled), Veslaški Center, Vila Bled, Cerkev sv. Jakoba (Ribno).
Zemljevid:

Opis poti:


Iz Ribna se odpravimo na Bled na križišču zavijemo desno in nato pri bencicnski črpalki levo.


Pot nadaljujemo po cesti mimo vrtca do Osnovne šole prof.dr. Josipa Plemlja Bled. Od šole se peljemo skozi dolg levi ovinek in pri Mercatorju zavijemo desno, nato pa v prvem križšču levo. Na desni strani ceste zagledamo športni stadion, mimo njega nadaljujemo naravnost skozi kržišče nato pa čez približno 200 metrov zavijemo levo po cesti navzgor v srednje strm hrib. Na vrhu ovinkaste ceste se nam prikaže grad. Od gradu se po isti poti odpravimo navzdol in v prvem križišču zavijemo desno v hrib.Ko pridemo čez hrib spet zavijemo desno in nadaljujemo do cerkve.

Od nje se spustimo po ožji potki do jezera, ob obali zagledamo Grajsko Kopališče, nad seboj pa na vrhu pečine uzremo grad. Pot nas vodi ob jezeru do veslaškega centra, nato do velike zake in naprej na Mlino, kjer stoji Vila Bled. Od vile nadaljujemo pot do hotela Park in nato desno mimo Nakupovalnega centra Bled, na križišču nasproti Uniona zavijemo desno in se odpeljemo do Ribna. Na koncu ravnine zagledamo kapelico mimo se odpeljemo po levi strani in nato zavijemo desno, peljmo se mimo Mercatorja nato pa ob nekdanjem gasilskem domu zavijemo levo, kmalu za križiščem se na naši levi pojavi Podružnična Šola Ribno pred nami pa zagledamo cerkev obdano s pokopališčem. Do cerkve se skozi vas spustimo navzdol po Savski cesti vse do hišne številke 66.

1 komentar:

  1. Žan,
    tvoj naslov naj bo v "naslovni vrstici", ne pa v jedru besedila. Ostalo je pa vredu objavljeno.

    OdgovoriIzbriši